top of page

סקירה שבועית: שוק ההון, הריבית והעתיד הפנסיוני שלכם

  • תמונת הסופר/ת: שי גולדנברג
    שי גולדנברג
  • 5 באפר׳
  • זמן קריאה 2 דקות

כסוכנים פנסיונים, אנחנו מקפידים לעקוב מקרוב אחרי התנודות בשוק ההון, כי בסופו של יום, המצב הביטחוני והחלטות הריבית הם אלו שמעצבים את החיסכון הפנסיוני וההשקעות של כולנו.

הנה הסקירה השבועית שלנו, מונגשת ומותאמת למה שבאמת חשוב לכיס שלכם.


סקירה שבועית: שוק ההון, הריבית והעתיד הפנסיוני שלכם

מאת: שי גולדנברג – סוכן ביטוח פנסיוני

בתקופה האחרונה אנחנו עדים לשילוב מורכב בין חוסר ודאות ביטחונית לבין תהליכים כלכליים משמעותיים. בנק ישראל פרסם את החלטתו האחרונה, והמסר ברור: זהירות היא שם המשחק.

סקירה שבועית שוק ההון בישראל

1. ריבית בנק ישראל נשארת במקום – מה זה אומר עליכם?

בנק ישראל השאיר את הריבית על כנה ברמה של 4.0%. למרות שהיינו רוצים לראות ירידה שתקל על המשכנתאות וההלוואות, הבנק לא ממהר לפעול. הסיבות לכך נעוצות בעלייה בפרמיית הסיכון של ישראל (המחיר שהמדינה משלמת על גיוס חוב) ובהשפעות המלחמה.


התחזית שלנו: בנק ישראל מאותת שהכיוון הכללי הוא למטה, אך כל עוד המלחמה נמשכת בעצימות גבוהה, הריבית תתקשה לרדת. עם זאת, בשוק ההון אנו מעריכים כי לאחר שוך הקרבות ייווצר מרחב להפחתות ריבית שימריצו את המשק.


2. תחזית הצמיחה בישראל: אופטימיות זהירה מול מציאות מורכבת

רוב תחזיות הצמיחה לשנה הקרובה עודכנו מ-5.2% ל-3.8%. זוהי ירידה משמעותית שנובעת מההנחה שהמלחמה תימשך לפחות עד סוף אפריל.

  • הצד החיובי: הבנק צופה צמיחה מהירה של 5.5% ב-2025.

  • הסיכון: מחירי האנרגיה עולים, שוק העבודה הדוק, והאינפלציה עלולה להרים ראש.


3. יוקר המחיה והמדד: שימו לב לדלק

אנחנו מרגישים את זה בכיס, מחיר הבנזין זינק, מה שצפוי להקפיץ את מדד חודש אפריל ב- 1.1%. תחזית האינפלציה השנתית עומדת עפ"י רוב על 2.1%. עבורכם כמשקיעים, זה הזמן לבחון את הרכיבים המדדיים בתיק ההשקעות ובפוליסות החיסכון.


4. דירוג האשראי של ישראל: Fitch שומרת על איפוק

חברת הדירוג הבינלאומית Fitch הותירה את הדירוג של ישראל על רמה של A, אך עם אופק שלילי. המשמעות? העולם עדיין מאמין בכלכלה הישראלית, אך מציב סימן שאלה גדול בגלל המצב הגיאופוליטי. השאיפות שלנו לעליית דירוג נדחו כרגע, אך היציבות היחסית היא בשורה חשובה לשוק ההון המקומי.


לסיכום סקירת שוק ההון

כשמנהלים פנסיה או השתלמות, גמל להשקעה ועוד, חשוב לזכור ששוק ההון יודע לתמחר סיכונים, אך הוא גם יודע להתאושש מהר. התרחיש הפסימי שהשווקים מציגים כרגע לגבי הריבית הוא להערכתנו קיצוני מדי. אך עדיין צופים שנראה ירידות ריבית בהמשך השנה, מה שעשוי לתת רוח גבית למסלולי ההשקעה השונים.


יש לכם שאלות על תיק ההשקעות שלכם לאור המצב?

אני כאן כדי לעזור לכם לנווט את הכסף שלכם בבטחה.

התאמת השקעות | תכנון פנסיוני | ניהול סיכונים

הסקירה אינה מהווה תחליף לייעוץ השקעות אישי המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם.

תגובות


bottom of page